Nyheder

Nyheder

Victor Kristensen fik DIF´s idrætspris "Du gør en forskel"

NyhedesbrevPosted by Bestyrelsen Fri, June 18, 2010 14:50:59

Danmarks Idræts-Forbund, DIF, har stiftet en idrætspris til en lokal idrætsleder, som gør en forskel. Denne pris fik BK Hermods tidligere formand Victor Kristensen. Sammen med prisen fulgte en check på 5.000 kr.

Sportssammenslutningens formand Torben Engholm overrakte prisen ved repræsentantskabsmødet i marts 2010.

Torben har skrevet følgende:

Vi har haft rigtig mange indstillinger til DIF`s lokale idrætspris: Du gør en forskel. 12 i alt.

Vi er glade for at så mange klubber gør brug af muligheden for at hædre breddeidrættens ildsjæle.

Det er rigtig gode indstillinger vi i år har modtaget. Der var dog to indstillinger hvor man har peget på den samme person, som vi ikke kunne komme uden om.

Der er tale om en livslang indsats. Ikke bare for sin egen idræt. Men for hele Horsens Kommune s idræt.

Vedkommende har bygget rigtig meget op. Både hvad angår mursten, men også udvikling af den lokale idræt.

”Du gør en forskel” prisen går til en udøver der har været aktiv siden han var 14 år, og allerede efter nogle få år blev leder på forskellige niveauer, eksempelvis træner, ungdomsleder, klubbens pressetjeneste og kasserer.

I over 70 år har han beriget idrætten med en arbejdsindsats der ligger langt ud over det sædvanlige.

Jeg var til SfHO`s repræsentantskabsmøde meget ydmyg over i år at kunne overrække prisen til en tidligere formand for SfHO Victor Kristensen. Som har gjort meget og som har bygget meget.

På Brydeklubben Hermods vegne modtog SfHO denne indstilling af Knud G. Knudsen

Victor Kristensen gør en forskel, og det har han gjort i en menneskealder.

Viktor var kun 14 år, da han begyndte i Brydeklubben Hermod, og efter nogle år blev han leder på forskellige niveauer, eksempelvis træner, ungdomsleder, klubbens pressetjeneste og kasserer.

I 1954 blev Victor valgt til formand. En post, som han var ydmyg over for, og som han forvaltede på bedste måde i 12 år – frem til 1966. Selv om han stoppede som formand, bevarede han tilknytning til klubben, eksempelvis som klubrevisor og formand for Valhal, Hermods støtteforening af gamle brydere.

I Victors formandsperiode tog han initiativ til at få bygget et nyt stort og flot klubhus til Hermod beliggende i Enggade. Klubhuset blev planlagt og skabt af frivillig arbejdskraft – styret med en venlig men fast hånd af Victor.

Klubhuset blev indviet i foråret 1965 under overværelse af 120 personer med borgmesteren i spidsen. Ved indvielsen afslørede Viktor, at han havde været på byggepladsen hver eneste af de 304 dage, som byggeriet varede, og at han havde ført et nøje regnskab med alt, også hvem og hvor længe de enkelte frivillige havde arbejdet med byggeprojektet. Der havde været i alt 104 personer, som havde ydet en indsats fra 298 dage til én dag. Jo, der skulle være rene linjer – også i fremtiden.

Brydeklubben Hermod blev derved den første brydeklub i Danmark, der havde fået fod under eget bord.

Samme år som Victor blev formand i Hermod, blev han også valgt ind i SfHOs bestyrelse, hvor han blev vagt til formand i 1962 som afløser for sportssammenslutningens første formand og medstifter.

Arbejdet som SfHO formand blev nyt, spændende og tidkrævende. Victor kunne derfor ret hurtigt indse, at hans indsats i Hermod ikke kunne blive de 100 procent, som det hidtil har været. Derfor valgte han at fratræde formandsposten efter 12 gode og lykkelige år.

Victor bestred også formandsposten i SfHO i 12 år.

I den periode formåede Victor bl.a. at få konsensus til bygget af Vesthallen på Fussingsvej, som blev indviet i 1969.

Victor har senere vært medinitiativtager til Idrætsarkivet, med hvad og hvor han nu tilbringer rigtig mange timer med idrætsminder.

Jo, Victor har gjort og gør stadig en kæmpestor forskel for idrætten.

Denne indstilling er lavet, velvidende at Victor ikke har viet den største del at sit liv til idrætten for at blive begavet med priser, for som han selv har sagt: ”Idrætten har gjort mig rig på mange gode og glade oplevelser, og de er en mangedobbelt betaling i sig selv.

På Brydeklubben Hermods vegne: Knud G. Knudsen

Jeg har svært ved at forstille mig SfHO nogensinde kommer til at aflevere en pris der er så velfortjent som den jeg lige har givet dig.

Det engagement du har udvist idrætten i Horsens Kommune er så usædvanligt at det er der få der kan leve op til. Du har lavet store forandringer ved at være med til at bygge Brydeklubben Hermod og tage initiativ til Vesthallen. Men forandringerne må ikke være større end man kan se sig tilbage. Det du har været med til at bygge op nede på idrætsarkivet er én af SfHO`s tre kronjuveler. SfHO er stolt over det arbejde I har gjort de sidste 15 år. Især fordi de besøgene få noget med hjem hvis de løber ind i dig på arkivet. Som dine venner på idrætsarkivet skiver i deres indstilling. Han kan huske og fortælle et hav af historier om sporten i Horsens. Han følger stadig med i hvad der sker inden for sporten, og møder gerne op når der sker noget.

Sammen med Brydeklubben, Idrætsarkivet og SfHO`s bestyrelse ønsker jeg dig hjertelig til lykke med prisen og den er vel fortjent.